Gratis feestje?

Onder bewind

Een stelletje wil een feestje vieren. Zij vinden een mooie locatie en maken afspraken met de uitbater van de horecagelegenheid. Er worden afspraken gemaakt over de hoeveelheid consumpties, het hapjesbuffet en de inzet van personeel. Het feestje is een groot succes en tevreden stuurt de uitbater de rekening van ruim € 5.000,00. De rekening wordt echter niet betaald. De uitbater stapt daarop naar de Kantonrechter.

Appeltje eitje toch? Niets blijkt minder waar. De Kantonrechter wijst de vordering van de uitbater af!.

 

De organisatoren van het feestje blijken namelijk onder bewind te staan. De uitbater stelt dat zij hem dat hadden moeten melden. De Kantonrechter vindt van niet.

De onderbewindstelling is gepubliceerd in het openbaar register: https://curateleenbewindregister.rechtspraak.nl. De uitbater had dit register – mede gezien de hoogte van de kosten – volgens de Kantonrechter moeten checken voor hij de overeenkomst met de feestvierders sloot.

De uitbater vist dus achter het net. Een dure les waaruit ondernemers lering kunnen en moeten trekken. Staat u op het punt een overeenkomst te sluiten: check het register. Het kan u een hoop -financieel- leed besparen.

 

Bij vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met mr. C. Teiwes.

Gratis feestje?

Gratis feestje? Onder bewind Een stelletje wil een feestje vieren. Zij vinden een mooie locatie en maken afspraken met de uitbater van de horecagelegenheid. Er

Lees verder »
Scroll naar boven